Werkwijze hondenoppas

Werkwijze hondenoppas

Gaat u op vakantie of een weekendje weg? En is een hondenpension niets voor u of uw hond? Dan heeft hondenuitlaatservice & huisdierenoppas Neus in de wind de ideale oplossing voor u… hondenoppas in huiselijke kring.

Uw hond gaat met onze hondenuitlaatservice Neus in de wind mee en hij/zij zal gezellig bij ons in huis zijn.

Per keer kan er max 2 honden komen logeren. Dit kunnen 2 honden van dezelfde eigenaar zijn of honden die elkaar goed kennen. Voorwaarden zijn dat uw hond ingeënt/getiterd en ontvlooid/ontwormd is en sociaal gedrag vertoond naar onze eigen hond maar ook naar andere soortgenoten. Hiervoor plannen we na het intake gesprek altijd een proefmiddag in.

Als de intake en proefmiddag van beide kanten goed is verlopen wordt er een contract opgesteld. Na het onderteken van het contract en het betalen van het reserveringsgeld is de boeking pas definitief.

Als he prettig is voor uw hond om zijn/ haar eigen kleedje/mandje mee te nemen gedurende zijn verblijf is dat geen probleem. Neus in de wind heeft ook slaapmogelijkheden in huis. Vanwege spijsverteringsproblemen vragen wij u om zijn eigen voer mee te geven. Tijdens uw vakantie houden we u op de hoogte hoe het met uw hond gaat. In de loop der jaren hebben we een vast klantenbestand opgebouwd. Hierdoor zitten we in de vakanties al gauw vol. Het is dus raadzaam om tijdig te informeren of er plaats is voor uw hond. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe ziet er nu een dagje logeren bij Neus in de wind eruit:

De hond(en) kunnen of thuis opgehaald worden of gebracht worden naar onze locatie. ’s Ochtends beginnen we met een ronde lopen en daarna krijgen ze lekker eten in de vorm van een hersenwerkje. Omdat we houden van rust en duidelijkheid gaan de honden daarna lekker slapen. Gewoon bij ons in de huiskamer. In de middag gaan de honden met de uitlaatservice mee. We hebben een eigen omheind terrein waar de honden kunnen spelen en ravotten. Na de uitlaatservice gaan ze lekker mee naar huis om een aantal uurtjes te slapen. Tegen de tijd dat ze weer wakker zijn gaan we een kort rondje lopen en daarna weer lekker smikkelen van hun eigen brokjes. In de avond is er nog tijd voor eventueel een leuk spelletje of even trainen. Daarna een korte wandeling en dan lekker naar bed. In de tijd dat ze wakker zijn knuffelen we er natuurlijk op los. De honden mogen bij ons op de bank (mits dit van de eigenaren ook mag). Verder hanteren we zoveel mogelijk de regels van de eigenaren. In de weekenden gaan we vaak naar de bossen. Kortom de honden draaien mee in ons gezin. Na de oppas periode worden de honden weer door hun eigenaren opgehaald of ik breng de honden weer thuis. Tenminste als ze nog naar huis willen 🙂

Terug naar: Werkwijze