Werkwijze

Kennismakingsgesprek uitlaatservice Neus in de wind

We plannen altijd een, geheel vrijblijvend, kennismakingsgesprek waarin we gaan bekijken wat de wensen voor uw hond zijn en hoe we die het beste kunnen gaan vervullen. Samen kiezen we voor de beste wandelingen voor uw hond. Er zijn namelijk individuele wandelingen en groepswandelingen mogelijk. Tijdens dit gesprek maak ik gebruik van een vragenlijst. Het intakegesprek vind het liefst plaats overdag op ons omheind terrein. U kunt dan meteen een kijkje nemen in de keuken hoe een wandeling bij Neus in de wind er aan toe gaat. Mocht dit geen optie zijn dan kom ik bij u thuis en plannen we na het gesprek een proefwandeling in en maak ik een filmpje om zo te laten zien dat wij de leukste uitlaatservice voor uw hond zijn.

Groepswandelingen

Er zullen één of twee wandelgroepen per dag zijn. Bij één wandelgroep zal deze tussen 10.00 en 14.00 uur plaatsvinden en bij twee wandelgroepen zal de eerste groep van 9.30-14.00 aan het wandelen en onderweg zijn, de tweede groep tussen 11.00 en 15.30 uur. Hondenuitlaatservice Neus in de wind heeft een eigen terrein waar de honden kunnen graven, snuffelen en spelen. De honden worden binnen een uur opgehaald en verblijven daarna minimaal 2 uur op ons eigen omheind terrein. De honden gaan aangelijnd vanuit de bus 1 voor 1 het veld op en gaan ze vaak hun behoefte doen om daarna heerlijk te ravotten met één of meerdere vriendjes. Daarnaast doen we dan vaak een 1 op 1 activiteit met de honden. Dit wisselt elke keer en we kijken wat bij de honden past. Daarna gaan alle honden de bench in of een ren met een kong of een andere snackje om even tot rust te komen. Daarna geven we ze 1 voor 1 aan de lijn nog allemaal even de kans om hun behoefte te doen om vervolgens rustig de bus in te gaan op weg naar huis. Nieuwe hondjes worden de eerste keer aan een lange lijn los gelaten op het terrein en naar eigen inziens zullen ze steeds meer vrijheid krijgen totdat ze fijn los kunnen mee rennen met de anderen. We nemen maximaal 8 honden per wandeling mee inclusief mijn eigen honden. Bij extreme weersomstandigheden kan de duur op het veld worden ingekort. Bijvoorbeeld bij harde regenval, hagel, onweer, storm en extreme warmte of kou.

Individuele wandeling

We bieden een individuele wandeling van 30min en van 60min. De hond wordt dan in hun eigen omgeving uitgelaten en gaat niet mee naar ons omheind terrein. Wij wandelen met een 5 of 10m en de hond dient een y-tuigje te hebben. Tenzij dat de hond niet trekt dan is een halsband ook oké. Een individuele wandeling is geschikt voor honden die weinig prikkels kunnen verdragen en bijvoorbeeld uitvallen naar andere honden of objecten. Of die wat tijd nodig hebben om aan vreemde mensen te wennen. De hond mag geen agressie tonen naar mensen. Voor de mogelijkheden kun je het beste even contact opnemen via de mail/app met als onderwerp individuele wandeling.

Snel naar: