Werkwijze uitlaatservice

Kennismakingsgesprek uitlaatservice Neus in de wind

Allereerst plannen we altijd een geheel vrijblijvend, kennismakingsgesprek in. Hierin gaan we bekijken wat de wensen voor uw hond zijn en hoe we die het beste kunnen gaan vervullen. Zo kunnen we samen kiezen voor de beste wandelingen voor uw hond.

Tijdens dit gesprek maak ik gebruik van een vragenlijst. Na het gesprek gaan we samen even een stukje wandelen om te kijken hoe de hond reageert op prikkels in zijn vertrouwde omgeving. Ook gaan we even naar de bus kijken want voor veel honden is de bus spannend. in het begin. Er hangen daar zoveel verschillende luchtjes en is toch anders dan achterin een gewone auto.

Aan de hand van deze informatie kan ik beoordelen of je hond klaar is voor een proefwandeling. Soms moet er eerst nog een paar keer geoefend worden met in en uit de bus of komen we er achter dat de groepswandeling (nog niet) geschikt is voor uw hond. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat uw hond niet te veel stress ervaart.

Vervolgens kunnen we een proefwandeling inplannen zodat u zeker weet dat u het beste voor uw hond kiest: namelijk hondenuitlaatservice Neus in de wind.

Groepswandelingen

Er zullen één of twee groepen per dag zijn. De eerste groep is tussen 10.00 en 14.00 aan het wandelen en onderweg. De tweede groep tussen 11.00 en 15.00 uur. Hondenuitlaatservice Neus in de wind wandelt/speelt op ons eigen omheinde terrein in Tilburg/Hilvarenbeek, waar de honden naar hartenlust kunnen rennen, snuffelen en spelen. Op de weide staan bij goed weer zwembadjes klaar en een ballenbak voor de honden. Ook doen wij wel eens aan behendigheid, een andere activiteit, trainen wij met de honden en knuffelen we er lekker op los als de hond dat wil. Iedere hond is anders en wij kijken naar de behoefte van de hond. Wat heeft die hond vandaag nodig en wat vind hij/zij leuk om te doen.

Ook hebben de honden ieder hun eigen rustplek in de vorm van een bench/puppyren waarin ze in de verplichte rustperiode heerlijk kunnen genieten van een zelfgemaakte gezonde snack. Puppy’s en oudere honden zullen meer rust nodig hebben dan een volwassen hond. We kijken naar wat de hond aan kan en als het even teveel is zullen we hem begeleiden naar zijn rust plek zodat hij even op adem kan komen en niet overprikkeld raakt. Dit is dus voor elke hond verschillend en voor ons dus maatwerk.

Nieuwe hondjes worden de eerste keer altijd aangelijnd meegenomen. Naar eigen inzicht zullen ze steeds meer vrijheid krijgen totdat ze fijn gewend zijn aan de groep en ze zich op hun gemak voelen. Tot slot nemen we maximaal 6-7 honden per wandeling mee. ik vind het niet verantwoord om met grote groepen te werken. Als er op 2 verschillende plekken een opstootje zou optreden kun je er niet op tijd bij zijn.

We zijn tussen de 1,5 en 2 uur aanwezig op ons omheind terrein. De duur van wandeling is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld bij harde regenval, hagel, onweer, storm, extreme warmte of kou zal de tijd op het veld kunnen worden ingekort.

Terug naar: Werkwijze