Werkwijze uitlaatservice

Kennismakingsgesprek uitlaatservice Neus in de wind

Allereerst plannen we altijd een geheel vrijblijvend, kennismakingsgesprek in. Hierin gaan we bekijken wat de wensen voor uw hond zijn en hoe we die het beste kunnen gaan vervullen. Zo kunnen we samen kiezen voor de beste wandelingen voor uw hond.

Tijdens dit gesprek maak ik gebruik van een vragenlijst. Na het gesprek gaan we samen even een stukje wandelen om te kijken hoe de hond reageert op prikkels in zijn vertrouwde omgeving. Ook gaan we even naar de bus kijken want voor veel honden is de bus spannend. in het begin. Er hangen daar zoveel verschillende luchtjes en is toch anders dan achterin een gewone auto.

Aan de hand van deze informatie kan ik beoordelen of je hond klaar is voor een proefwandeling. Soms moet er eerst nog een paar keer geoefend worden met in en uit de bus of komen we er achter dat de groepswandeling (nog niet) geschikt is voor uw hond. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat uw hond niet te veel stress ervaart.

Vervolgens kunnen we een proefwandeling inplannen zodat u zeker weet dat u het beste voor uw hond kiest: namelijk hondenuitlaatservice Neus in de wind.

Groepswandelingen

Er zullen één of twee wandelgroepen per dag zijn. De eerste groep is tussen 9.30 en 12.30 aan het wandelen en onderweg. De tweede groep tussen 11.30 en 15.00 uur. Hondenuitlaatservice Neus in de wind wandelt in Veldhoven in het bos. In Tilburg wandelen we op de Regte heide of maken we gebruik van ons eigen omheinde weide, waar de honden naar hartelust kunnen rennen, snuffelen en spelen. Op de weide staan bij goed weer zwembadjes klaar en een ballenbak voor de honden. Ook doen wij wel eens aan behendigheid of een andere activiteit.

Tijdens de wandeling in het bos wordt er regelmatig even gestopt om de honden alle tijd te geven voor waar zij zin in hebben, het is tenslotte hún uitje!

Nieuwe hondjes worden de eerste keer altijd aangelijnd meegenomen. Naar eigen inzicht zullen ze steeds meer vrijheid krijgen totdat ze fijn los kunnen mee wandelen/spelen met de anderen. Tot slot nemen we maximaal 6-7 honden per wandeling mee. ik vind het niet verantwoord om met grote groepen te wandelen. Als er op 2 verschillende plekken een opstootje zou optreden kun je er niet op tijd bij zijn.

Daarnaast is een grote groep honden vaak bedreigend naar de medemens en andere soortgenoten. Zeker in de bossen vind ik dat andere gebruikers geen last mogen hebben van mijn groep honden. We wandelen ongeveer 5 kwartier. De duur van wandeling is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld bij harde regenval, hagel, onweer, storm, extreme warmte of kou zal de duur van de wandeling worden ingekort. Na de wandeling krijgen de honden een snuffelmat aangeboden zodat ze lekker rustig voldaan de bus in kunnen naar huis.